Czer x smpai setahun ..tpi mngndung lagy 🤦

Sye bersalin kan anak yg first ialah czer ..skunk anak sya umour dh 11 bulan ...dan sye skunk tgh prengnt sebulan lebih ..so mcm mne yew kawan2 ..sye makan pill perancang tanpa skip ..tp lekat ..adakah akan dimarah doktr kt klinik ke mcm mne ..sye buntu 😭

3 Balas

Sy lain kes dr puan, dinasihatkan utk rancang dulu lepas kahwin tp even dh makan pil perancang dgn kondom pun lekat jugak. Doktor kt hospital gov siap perli "jgn tipu la, mcm tu mustahil la nk pregnant klu enough protection" dah tu sy sound balik "takde benda yg mustahil dlm dunia ni, dh rezeki Allah bg. Kalau gugurkan nanti nak bebel lain pulak." Terdiam doktor tu. Bukan salah puan pun, dah ikhtiar merancang tp kalau lekat jugak, dah rezeki. Explain je elok elok kt doktor. Kita pun tk expect jd mcm tu kan

3y ago

kannn ..sye memang x skip pill ..tpy rezeki allah bgy ..tak kan nk elakkan

kalau awak konsisten ambik pil tak mungkin la doktor nk marah. x payah takut okay

3y ago

a.ah x skip pon pill ..tpy dh rezeki ..risau jgk lah kne bebel kang ngn doktr

Bukan silap awk. Cakap je awk mmg tak skip pil perancang.

3y ago

❤️