Baby Kecik

Sye 37w berat baby 2.7..Doctor suspek iugr.. Hurmm pelik.. Kakak ipar sye anak die 3 org baby brt 2.4. 2.6..2.3 tapi ok je doctor xde suspek ape2 pon..sape thu knpe ye?

10 Balas

Iugr tu ada kena mengena dgn placenta kan? Uri tu. Anak saya num 3 mcm tu, turns out uri saya masatu dia cepat matang (calcify) so makin mengeras lebih cepat dari sepatutnya. Tu yg nutrien kurang sampai pada baby, jadi baby kecil dari yg sepatutnya kalau ikut growth chart. Last2 38weeks Dr induce, baby saya 2.9 kg masa lahir. Ok je sihat alhamdulillah. Doa byk2 k mommy

Saya check up 37week dengan pakar and baby berat 2.21 masa tu terus kene check in hospital and induce next day sbb baby kecil and placenta xde progression supply food dekat baby. Alhamdullilah skrg baby dh nak masuk 2 tahun sihat .

3y ago

Induce masuk ubat bawah. Mmg bersalin normal. Alhamdullilah part saya masuk ubat skali je. Lepas 5 minit start contraction. Lepas 2 jam selamat bersalin.

Anak sy lahir 37week tepat. Induce sebab time scan saiz perut mengecik . Tapi lahir alhamdulillah okay . Berat 2.37kg je . Sekarang dah 2 tahun setengah .

ank saya lahir 37w sbab induce berat 2,01kg ok je, asal baby sihat, dlu scan doctor cakap 2,7kg tp lahir baby cm 2,01kg😄

ok je saye anak pertama 40minggu lahir normal 3.25...sihat je...skng dh 11 thun

anak sy lahir 39w berat 2.6 je . sihat alhamdulillah , doktor pon tkde ckp ape2

saya 36 w 5 dy .. berat bayi 2691 g normal ke?

Mcm mne nk tau brt baby tu

Okay sis trime ksih

sy baru 35minggu