29 minggu baby kurang active, normal ke?

Sya sekarang 29 minggu, baby kurang active xmcm dulu...adakah itu normal? Tp baby mmg ada bergerak cuma kurang dr sebelum ni. First baby risau pula dan takda pengalaman harap mak2 dekat sini dapat bantu.tq. #firstbaby #ingintahu #pleasehelp

1 Balas

normal sbb ruang bby dh sempit, dia tgh slesa duk diam2.. kena usik sikitlah utk kira prgerakan.. klu usik2 dia xmau bangun, cuba minum jus oren sejuk, tau eskrem..nnti dia joget2 laa sbb sejuk..hehe.tpi klu xckup 10x prgerakan, kena terus ke spital yaa..