tido

Sya rasa lebih selesa tido dlm keadaan terlentang walaupun kndungn dah 28w..kalau tdo mengiring rasa x selesa..normal ke?

15 Balas

Third trimester baru saya tidur mengereng sebab saya main sudoku kat phone so mengereng lagi senang nak pegang phone . Susah nak tidur , main sudoku saya cepat mengantuk . Masa second trimester dah setting tidur mengereng , bila bangun dah elok terlentang .

Tak pasti pula. Tnya nurse, dia kata ok je tdo terlentang. Maybe depend pada orang dan keselesaan. Kalau sy sekarang, asyik tukar2 posisi tdo. Kadang terlentang, mengiring kiri dan kekanan. Mana2 yg selesa dan senang tdo. Yg penting bantal kena ada banyak. 😄

Saya pun ada problem dengan tidur mengiring ni. Asyik tak lena je dan selalu terjaga malam. Kalau tidur terlentang tu okay je sampai tak sedar hehe.. tapi sebab ada baca tak elok tidur terlentang lama sgt, so terpaksa tidur mengiring. - 2nd trimester

Sama saya laa kadang nk tdow mesti telentang lepas to terpikir bahaya .. kne laa mgiring kiri or kanan .. saya siap buh bantal sekali kt pinggang n perut bagi selesa .. kadang terlalu lame tdow mgiring smpai lenguh sebelah tangan ..

Maybe selesa bg awak tp nope for baby . Sbb bila awk baring terlentang. , Backbone will push your baby and baby will not get breathing properly. Then baby akan lemas .

Sma kita, mula2 ngndung sy lbih byk tido kiri n knan.. Skrg dh msk 5month sy lbih slesa tido tlentang,tp kiri knan bntal..bru slesa

Sy dah 22weeks., selesa tdr tlentang jg. Tp bila fkrkan baby.. Sy kurangkan, paksa tdr mengiring jg

Pernah gak dengar. Kalau tidor terlentang kaki mesti letak pillow elak kaki kembang. Betol ke?

Better mengiring . X bagus utk baby .. Boleh tanya doctor @ google utk kepastian 😉

Saya xboleh melentang..nak mngiring baru boleh lelap...xrasa berat menekan dada ke sis

4y ago

Bgi sya bile tido terlentang , rasa selesa sngt kt pinggang..