Minta Pendapat

hi sya preggy first ? skrg sudah 35week 1 hari. ada brapa hari sudah saya slalu sakit2 d bawah perut kdang sakt kdang tidak.. Ada apa tu yaa ?? Minta pndpat tahu laa firstime kan heheh

2 Balas

Hi sis, kalau sakit rasa seperti perut menegang atau meregang, dan dalam durasi yang pendek contoh maybe 2-3 mins atau rasa tak selesa itu mungkin braxton hicks atau small contractions. Adalah normal. Tapi kalau mula rasa sakit dan berpanjangan itu maybe contraction sebenar and segera ke hospital. Make sure barang semua ready by 36 weeks ye! Semoga dipermudah urusan bersalin! 💪🏻

5y ago

Makasih sis hehe

Baby menolak ke bawah. Biasalah tu sis. Nak2 dekat due. Its normal. 🤗