just ingin tahu first baby

nk tnya normal ke 38week perut asik mengeras je..kdang sakit kdang x baby sty aktif....#ingintahu #firstmom

1 Balas

I think tu contraction. Alert dengan pergerakkan baby even aktif. Macam I baby aktif malam but siang ada timing dia. Sakit pinggang and perut mengeras baby still gerak. Cuma tak gerak time dia patut gerak. Bila pergi hospital, pintu dah bukak 3cm. Beware ya sis. Check on time contraction gap berapa lama. If 30 mins sekali, standby terus pi hospital.

1y ago

alhmdulilah tq atas pengalamanya..ni pon sty kjp2 mengeras..bru nk pi hospital..walau baby aktif skrg tggl tggu hri nk bersalin due 18/4