soalan

Sya preggy 15w6d , sya ada brsetubuh dgn suami sya , tetiba ada spotting darah merah muda selepas melakukan persetubuhan tu ... Sa tiada rasa sakit bhgian perut , darah keluar sikit ja ... Adaka sya prlu ke doctor ..

8 Balas

Better jumpa doktor sis. Tapi rasanya miss v sis cuma luka lepas intercouse. Apa2 pun rasanya lebih selamat kalau jumpa doktor sebab doktor lebih pakar hal2 mcm ni.

15 weeks means dh 2nd trimester dh 4 bulan kandungan. Saya rasa better pergi cek doctor sis. Selalunya keluar darah spotting ni hanya pada 1st trimester jek😘

Sis rs skit pd ari2 x @ bhg v?. Sbb pnah jg jd cmtu then pg hosp dia just compressed bhg luka shj.. Then stop dlm 2wks utk sex intercourse 4 healing process..

Maybe just bleeding cause by intercourse shj. Btw just be careful and take care ya sis 😊

1st trimester Dr kata normal kalau ada spotting. Tapi kalau risau boleh refer Dr ye

jumpe doc sis

jumpa doc.

Normal