Pertanyaan

Assalamualaikum . Hai mommy" sya nak tnyaa xdi sya mnum air gula bacaan sbelum mnum 4.6 . Selepas mnum bacaan 7.5 . Adakah tinggi? Sbb nurse tiada cakap apa"

14 Balas

kebiasaannya kalau nurse tak cakap apa apa, normal lah tu. tapi lepas ni, rajin rajin kan lah bertanya kat nurse/doctor. nak ambik darah untuk apa, kenapa kena minum air gula, dan lain lain. tak best kalau tak tanya lepas tu kita yang tertanya tanya, 😅

klau nurse xckap apa tu normal la.. sy pun bacaan 7.5 lpas mnum air gula, nurse cuma ckap jaga mkan je sbb hmpir2 nk dpt gdm dh tu.. klau lebih 7.8 dh kira gdm, tu klau kt klinik sy la.. lain klinik lain2 bcaan

saya pun tak tau,sbb sya sendiri sblm minum bacaan 5.0,slpas 2 jam minum 4.9,sya tanya apakah keputusan nya,juruteknologi makmal tu kata,normal.so sya ok jer😆

sya pun..hari ni tdi , mula2 bacaan gula 5.2, selepas minum air gula bacaan naik ke 8....punyalh terkejut...nurse ckp memang mcm tu, lepas bersalin teda pula...

Ok la tu klu nurse ckp ok... Sy bacaan sblm 4.5,selepas 9.4... Terus kira gdm, start buat bsp... Ni dh 34w pun still kena buat bsp lg..., 😭

3y ago

@siti hajar cek gula dlm darah, kena buat selang 1 atau 2 minggu.... Sehari tu kena cek 4 kali,bergantung pd result sblm camne... Klu x de mesin tu, kena buat kat klinik.. Sy beli mesin dan buat sdri kt rumah..

sy dh min air gula masa kandungan 18week,, sblm min air gula 4.6 selepas min 5.6..so normal lh xda temu janji min kali kedua syukur lh...

oklah tu..sy dh sebulan amik insulin setiap malam..pes time kena gdm ank no 4 ni..setiap 2mggu kena buat bsp

syok ny 7.5 nurse kata normal...saya sebelum minum 4.7..lps minum 6.5 ..trus kata sgkut gdm... sedih...

biasa 7.5 keatas baru lekat gdm. tapi ade sesetengah tempat 7.0 ke atas dh kira lekat gdm

brapa minggu kandungan ye br buat tes gula..sya dah 21 w tp dokter xde pun suh minum air gula?

3y ago

oh mcm tu ye sis...sya ingat kena cek semua..makasih ye infonya