Brang Baby

Sya dh nk msok 19 week, agk2 dh bole start beli brg baby ke? Bole x ibu2 bgi pndpt sikt?? TQ ☺️

21 Balas

dah boleh beli dahh. saya masa kandungan 12 minggu dh start beli sikit2. tiba2 jd pkp nii, trus kedai baby tempat saya sume tutup. time tu memang lega la sbb barang baby dh lengkap. suami yg sebelum ni dok dgr cakap org kata tak elok beli brg awal pon senyap. sbb kalau tak 1 beli brg lg. then masa pkp nii pulak, confirm dia akan stress sbb saya yg akan salahkan dia 😂

beli la awal2 sis..xpe je..mcm sy, sy start beli brg yg mahal dulu..yg kne kua duit byk sket..setel yg tu baru pkir brg lain..buat list..byk2kan buat research nk bli ape,cari list2 org lain kt fb,kt app ni pun ade yg share,pastu tapis2 la yg mane rasa benda tu 1 keperluan...

Boleh daa nk bli...bli sikit2 brgnye...jd xtrase sgt... Sy 1st baby.. 2x bli brg abes dekat 1k jgk..sbb xbeli sikit2 dlu.. Pastu mse bli..tgok brg baby cm geram aje comel2..so Sy cdgkan sis belilaa sikit2 dlu jd ade byk mse..

4y ago

Smelaaa...sis sy pon xpndai beli online... Ni smua sy bli walk in kedai baby dgn mall... Lgpon puas beli walk in boleh rse jnis kain kan...dpt pgg2.. Haah...tggu pkp ni boleh da bli...

Boleh je beli skrg. Beli sikit2 tak terasa sgt duit keluar. Sy pun start beli masa 12 minggu camtu. 7 bulan dah settle then siapkan brg2 sekolah abg & kakak dia pulak.

Saya pun belum beli lagi. Apa yang saya buat, start tahu pregnant, terus menabung. Plan dalam 7 bulan nanti boleh dah pulun beli. Semangat mesti lagi membuak2 tu 🤗

Beli je la sis, nnty perut mmbesar tkut tak larat pulak nak pegi beli hehe , tp sya 24w blom beli pape lagi , nak scan jantina dlu baru readyy beli brang bby hehe

4y ago

Lgi dgn pkp mcm ni, xleh nk klua sgt...pejam celik pejam celik tau2 nty dh sarat, bek bli skrg jek...klau nk klua gi scan jntina uh ase tkot lak kng kne tahan nk bgi alsan ap kt polis2 tu? 😅🤭 Bju pon sya bli unisex jek laki pompan leh pkai...

Bole je bli skrg sis. Msa sy preggy tahun lpas pun saya bli sikit2 setiap bulan. So xde la rasa laju je duit mngalir 😅

Boleh je beli sikit2, nnt xterasa sgt duit tu. Lagi2 kalau anak pertama, banyak benda nak dibeli

Terserah sis . Klau nk beli awal boleh jer klau tknak susah .. klau beli nanti² pun boleh 😇

Boleh dah, sy start beli mse 13-14w mcm tu 2-3 brang je tiap bulan beli.skit2 x la trase sgt..