Start beli brg baby

Hye mommies, nak tnya hampa start bli brg baby msatu perut brpa bulan dh ? Ada yang ckp 4bulan blh start bli sikit2 sbb brg baby mhal skrg ni. Mcm sya plk mana mampu nk beli seketol smua . #firstmom #ingintahu #seriusnanya

9 Balas

If cara sy pulak, beli time sy nk msuk 5 bulan mcm skrg hehe.. Sy ni xconfirm lg gender wlupun scan mcm boy. Tp sy fikir utk babies ni beli unisex, sy xnk beli warna spesifik biru utk laki pink utk prmpn.. sy beli warna yg sesuai boy girl pki mcm nude, warna pastel2 hijau n ungu sbb bole pki klu ade rezeki anak seterusnye xmembazir bole gune blek lgpun mls beli byk sbb baby cpt bsr ☺️ anak bsr ckit setahun bru beli baju yg sesuai dgn jantina diorg 🤭 -Brg hospital 50% da ready skit -Brg pantang beli time 7 bulan. -Brg utk kegunaan baby n mom lps bersalin beli 6 bulan nnt sbb tgh survey lg ikut keperluan dan kemampuan sy dan husb. Skrg musim ekonomi xstabil kne fikir extra jauh skit hahaha. Ni sy punye cara hehe..

2y ago

No problem dear 🥰

hye mommiess,sya dah start beli dari 2bulan lagi agaknya..anak first kan excited sngt Dan sambil beli sikit2 nt tidak terbeban beli smuanya sekali..bju baby sya beli unisex ja wlupun xscan lagi..tuala pun beli sedia beli Kain sarung juga beli Kain bendung😇😇 dah beli da sikit nnt da gaji hjung bulan top up lagi brg baby🥰🥰 slow2 nnt dah dekat bersalin Bru beli brg mandian..semoga membantu🥳🥳

2y ago

thanks sis! blan ni dh blh start bli ❤️

Sy 16w.. Xscan gender pun. Dah start beli dress, romper, jumpsuit, bedung.. Asal lawa je jumpe kat live tiktok mesti nak beli.. Mostly girl, ada 2-3 helai unisex hahahah.. Xtau laa nape 😂. Anak 1st boy. Husb dah pening sebab xscan pun Lg xsure boy ke girl. Sy cakap kat dia, kalau girl xpe laa.. Klau boy jual je laa balik 😂😂😂. Prangai Sgt..

2y ago

haa sudah haha kluarnya boboi xpasal dia pkai baju girl. xpa sya nk start bli skit2 , dgn ekonomi pn x stabil skrg ni.

saya skg 4 bulan.. brg2 mcm set baju, towel, tilam, mitten & boot saya dah beli dlu... brg2 lain tu saya plan beli kemudian balik sbb kalau beli satu kali nanti banyak kos.. saya plan beli brg mandian bila kandungan dah 8bulan nanti

2y ago

itulaa mak sya ckp bli baju unisex dlu nnt dah tau jantina boleh tambah bli baju lg. hehe

harini 5 bulan dah, dah start beli dari 4 bulan tu pun baru beli trolley, baju 10 helai, wet tissue semua yg murah2 je sebab takde duit 🥹 semoga kita semua dimurahkan rezeki utk prepare yg terbaik utk bby kita nanti, aamiiinn!

2y ago

sya pn sma sis. pastu nasib ada kakak2 bg baju bby. Alhamdulillah la. aamin Yarabbal'alamiin 🤲🏼

list dulu keperluan baby. but for me, boleh Beli untuk barang ibu berpantang dulu. sebab confirm ibu kena Jaga diri juga Lepas bersalin. Beli sikit2 agar X terasa.

2y ago

baik hampa ❤️ thanks nah

brli 4bulan dh beli sikit2 https://chat.whatsapp.com/FePISVxmiCVFZ3Y3DM03L0 Group kehamilan 2023 💟

2y ago

okay okay. kami blh start bli dh skit2 . thanks hmpa ❤️

sy beli sikit dr awal lagi awak.. supaya nnt last2 minute xde terasa sgt keluar duit byk..hee

2y ago

betul tu awak..beli je..xperlu ikot org.. jnji awak happy❤️..

sy tunggu bila dah confirm gender baru beli 🥰

2y ago

selalu klau nk scan gender tu brp bulan ya ? 5blan ka