batuk time mengandung

Sya dh letih asik mkan ubt btuk...spe2 ade x cra nak hilang kan batuk ni...

10 Balas

Cuba cuci bersih2 kulit Oren mandarin & keringkan bawah matahari. Lepas kering, blender sampai jadi mcm kek apa parut. Simpan dlm bekas kedap udara. Ambil beberapa sudu kecil kulit Oren itu & rebus dgn air. Boleh tambah gula.. berkesan utk batuk. Rasanya mcm jus oren tapi pahit sikit. Kalau x nak pahit sangat, Cuba ambil bahagian kulit Oren yg berwarna oren saja tanpa bahagian kulit berwarna putih.. putih rasanya pahit

Cuba minum lemon campur madu dgn mandi air suam setiap pg dgn ptg , klu x ok jgk kna redo sbb pembawakan masa preggy mcm sy sekarang, kurangkan minum air batu bykan air suam

Kumur air garam, minum air madu cmpur limau panas2, pastu minum air lemon tea panas2, pastu kumur air garam semula. Sy haritu alhamdulillah. Esok sembuh. 🌼

Boleh cuba amalkan madu original yg bukan di awetkan. InshaAllah hilang la batuk tu. & elakkan minuman berais dan makanan berminyak @ pedas 😊

Masa 1st trimester saya pernah batuk teruk jgak. Makan ubat xjalan, last2 minum air masak banyak2 alhamdulillah tekak dah tak kering batuk pun hilang.

Sy 3bulan batuk.. mcm2 cuba.. last2 2mggu sblum berslin..eh dah hilang sndri. Doc ckp alah mgndung.. smpai buat ujian tibi sbb btuk xhnti. 😅

sis buat air limau kasturi+kicap. n paling penting byk kan minum air suam yg panas sikit tu. in shaa allah

Sama lah dgn sy skrg ne .. Batuk sy dtg tgah2 mlm je,smpi tak blh tido mlm 😭😭

makan ice cream vanilla yg plain brand nestle ..sy tu je ubat batuk 😁

Kicap perah asam limau .. mkn sbl zzz...selawat sikit

5y ago

Sis pakai limau apa ye ?