batuk time mengandung

Sya dh letih asik mkan ubt btuk...spe2 ade x cra nak hilang kan batuk ni...

10 Balas

Cuba cuci bersih2 kulit Oren mandarin & keringkan bawah matahari. Lepas kering, blender sampai jadi mcm kek apa parut. Simpan dlm bekas kedap udara. Ambil beberapa sudu kecil kulit Oren itu & rebus dgn air. Boleh tambah gula.. berkesan utk batuk. Rasanya mcm jus oren tapi pahit sikit. Kalau x nak pahit sangat, Cuba ambil bahagian kulit Oren yg berwarna oren saja tanpa bahagian kulit berwarna putih.. putih rasanya pahit