Mmg klau perut da 33w ke atas slalu sakit perut x klau tlampau knyang dgn perut tu rsa keras je

Sya klau lpas mkn atau mnum air ke apa wlau pun sikit trus perut tu mngeras dn trasa susah nk jalan atau berdiri smasa dduk. Sya nak sgat mkn byk2 tp x dpt sbb perut da mudah mgeras dn sakit lpas msuk smster 3 ni. Dlu smater 2 ok je mkan pun smpai 3@5 kali shari x sakit perut pun. Skg pula mudah sakit wlaupun makan sikit.. tp sya paksa je makan cma x la byk2 da. Kndungan da masuk 33w 4d #ingintahu

1 Balas

Yep normal tu. Bby dh penuh kan ruang rahim & tolak organ perut dan usus kita.