New mommy 🀭

Hi, sya baru seja test positif pregnancy test. What should I do after this?

3 Balas

if xpernah makan asid folid then pergi farmasi beli asid folid. if mmg tengah consume just teruskan. nak scan sekarang mmg tak di galakkan. sbb buat awak panik je if doctor inform xnmpk pape lg. nk nmpk kantung boleh scan masa usia kehamilan awak 6@7w. bernasib baik boleh nampak baby nak nampak baby & heartbeat klip2 boleh scan masa usia kehamilan awak 8@9w dan keatas. selagi awak xde spotting/bleeding dan sakit perut terlampau. inn shaa allah kandungan awak baik2 sahaja. nak buka buku pink cuba call kk berhampiran tmpt awak tya procedure. mostly kk 12w ke atas bru panggil dtg buka buku

6mo ago

Kk akan panggil before 12 weeks xsilap saya

ambil folic acid setiap hari. amalkan gaya hidup sihat, pemakanan, aktiviti harian etc. kalau sis nak check up KK, boleh call dah kata nak buka buku pink, nanti dia akan bagi appointment. kalau nak check up swasta, tunggu 10-12 minggu nanti, walk in je. tahniah sis! 🌹

Hi. You can start take folic acid if not started yet, take balance diet.