gdm

Sya ada gdm msa mngndg skrg 30week....tp msih ondiet....38mggu mmg kena serah dri ke hospital ke.....?siapa pernah mgalami

7 Balas

Sy on diet..spttnya kn serah diri 39w. Tp dh pakat dgn bby mtk keluae 38w... Tp sb result bsp ok..doc kata blh bsalin 40w..Alhamdulillh bby dgr kata ibu dgn pakatan td...hehe..sy bsalin 38w6d

4y ago

Betul tu..bimbang kene induce je.. Tp cntcraction smulajdi pun...Allahu ya rabbi..

Sy pn Ada gdm tp Masa 35w Ni doc Suh stop bt bsp sda..so kna tggu smpi tarikh due... Klu 40minggu still x bsalin..sehari sblm due kna serah diri ke hspital kata doc.

Saya pon ada gdm ondiet jugak ...tapi saya dapat surat dari hospital kena serah diri 38week ..tapi tarikh xsure lagi 😊

Gdm on diet selalunya doc bg masa smpai 40mggu. Mggu ke 39m6hr br doc suruh serah dri. Sb adik sy gdm on diet dlu..

Sy gdm on diet jugak, doktor just ckp tunggu sampai tarikh due 40 minggu, tak boleh lebih dr tu je. Skrg 35w4d.

Sma laa sy pun dgm in insulin mlm on meta siang..doc dh bgi surat kena admit 38weeks lgi seminggu tunggu makin nebesssssss

4y ago

Tggu hari kn sis... Moga dpermudahkn bersalin and mommy n baby sihat.

Ya saya pon.. tp doktor lebihkn seminggu.. 39weeks admit induce.. 24hb ni serah diri

4y ago

Dah bersalin ke sis....?kna induce or operate.?