7 weeks

Sya 7 weeks but still xda heartbeat bby.. tkutnya..

66 Balas

Saya scan kat klinik swasta siap nmpak heartbeat siap dgr lagi. Sampai nak buat buku pink kat kk, dr sana kata tak nampak heartbeat lagi. Nampak kantung je. Rasa mesin scan kk tu dah boleh campak laut 🙄

2y ago

ye btul. sy scan 7 weeks t kk nmpk kantung je. sy scan kt GP dh nmpk & dengar jantung dia kuat.. barulah senang hati sy..hehe

kadang² plg lwt 8w baru ade heartbeat. lpstu kalau xde jgk akan refer hosp. then kalau xde jgk. akan bagi tempoh dlm 2week untuk turun sendiri. sy alhamdulilla 7w dh ade heartbeat.

Kalau doc bgth 5minggu 4hr Biasanya btul.. Mgkin sblm tu piyed awk yg x teratur dik. Better awk tggu.. 5mgu msh awl utk nmpk jantung bby.. Bwk basabar k nnti 8mgu ke 9mgu try scan lg skli.. K

blum lgg tu sis..mahu 9week 10 11 12 keatasw bru boleh dgr heartbeat.. kadang lain bdan lain tu sis..ada yg lmbt ada yg awl2 ada dgr.. nnti try scan lgi 10week bgtu ya..

normal ke bila kira last period usia kandungan lain tapi bila pegi scan berbeza 2 minggu mcm tu . sebab saya scan dari bawah baby baru 6 minggu ikutkan period kalendar 8 minggu .

setiap pregnant x sama..think positif..nanti 8 ke 9 week check lagi okey..first pregnant sy scan masa 4 minggu dah dgr heartbeat..tp second ni dkt 8 minggu baru ada..

2y ago

Ohh berlainan jgk la ye

sy check kndungan sy 7 weeks 1 days,heartbeat baby dh ada...and sy bru dpt thu sy preggy setelah sblan lebih lsak benonya😂

sya hari tu scan 6week dah,cuma ada kantung je blm ada baby @ detakan jantung bby. harap bulan dpan prgi scan lagi dah ada janin dlm tu. amin 🙏

jgn risau sis.. 7w tu normal kalau tak dgr lagi, sy scan kat kerajaan 7w 3d baru dapat dgr heartbeat. masa sy scan 6w6d belum ada heartbeat lagi

selagi x 8 week rase mcm x nk je g scan.. nnt die cek dari bawah.. serik kene masa anak no 2.. hampir admit ward x jumpa kantung dgn jantung bby..

3mo ago

sis sy dh terscan Dr bwh, doc xnmpak apa2.. & sy rsa masih awl lg. awk scan klinik minggu ke brp?