kiraan umur baby

sy yakin sy x salah kira tarikh last period hari pertama sbb waktu bulan posa kita mmg set brapa hari buang puasa...bila sy pregnant..kalau kiraan umur baby..10 minggu dah tp minggu lepas pergi klinik pakar..dia ckp baby baru 5 minggu...berkali2 dr tanya yakin ke dgn tarikh..x taw nk jwb apa dah..jauh sangat umur tu.. ni anak yg ke 3..mohon pendapat...

1 Balas

Period sis teratur tak? Kadang2 umur bby dikira ikut size scan. Macam sy, ikut last period, baby 13w tp bila scan. Baby 9w. Doc cakap sbb hari subur kita x semestinya ikut tarikh period kalau kita jenis period x stabil.

5y ago

Kalau teratur, mungkin nanti doktor akan guna ikut tarikh period. Biasanya kalau teratur, usia bby masa scan dgn usia bby ikut tarikh period x jauh beza. Maybe next scan lg jelas nampak kantung, baby dan degupan jantung.