sy x tau pregnant ke x

sy x tau sy pregnant ke x...sy last dtg period 22/2/2019...sekarang sy dh lewat 1 bulan 20 hari...sy dh 6 tahun kahwin...dgn pernah lekat 2/3 kali...nak masuk dua bulan bile sy pegi scan kantung dh kemek?...sekarang ni sy was2..patut ke sy beli pregnant test atau tunggu masuk dua bulan baru beli...?

7 Balas

Sye pon dh sebulan delay period.. Bila check -ve.. Semalam pegi kk,doc check urine.. Result pon sama jgk -ve.. Taktau la nak ckp macam mana.. Semalam dh amek sample darah utk tyroid.. Hri sabtu jumpa pakar o&g,nk buat check up.. Family sye ade sejarah kanser.. Arwah nenek sye kena kanser usus,mak sye kena kanser rahim dan ovari

Sy dulu seminggu sebelum date period dah cek. Tpi rezeki tak panjang sy keguguran. Skrng tengah berpantang. Doc pakar ckp pantang 6 minggu lps tu boleh plan nak prgnant blik. Xsabar tunggu hbis pantang. Mudah-mudahan utk kita yg tengah plan nak ada zuriat dikurniakan zuriat yg sihat dan dipermudahkan urusan, aamin..

Saya pun last period 15/01/2020...dh test tp negatif lg...harap². ....kita ada rezeki...jom relax²..wlupun selalu dok pikiaq😭😭

5y ago

Tu LA....masih mengharap lg ni..

Sye pon mcam tu... Last dtg period 21.04.2019-27.04/2019... Skrg ni sye dh lewat 2 bulan lebih... Bile test pregnant xde double...

Hye Dear, Cuba try dulu beli pregnancy kit. Mana tau rezeki awk kan. In Shaa Allah.

Bagus check sis dari tertanya2 sendiri

Bln 2 ke 5 sis?