Nak luah sikit je😌🥲

sy tumpang rumah mak mertua sy, dy tgal dgn mak dy jgak .Baby sy baru sebulan lebih, masa sy tgah makan pgi td.. Mak mertua sy yg tolong jagakan dlu.. Thu2 dy gelak2 dgn anak dgn mak dy..Sbb dy kata anak sy suka makan askrim🥲. Allahu😭 rasa nak ngamuk sy td. Terus sy ckp "eh jgn bagii". Pastu dy ckp " Eh xde la sikit je bagi rasa".. Hmm. Sy dlm hati nk je ckp yg baby semua bnda kite sumbat pon dy makan😔🥲tu dy kata baby sy suka.. Dah la semalam sama jgak time sy tgah makan.. Baby sy nanges.. Bleh dy singkap baju dy bgi anak sy nyusu kt dy tanpa tnya sy apa2😭pastu dy ckp kt baby sy "ha dapat ke tu, dpt isap je" Smbil gelak2..sy xdpt nak ckp apa.. Sy tahan je airmata.. Mak mertua sy ni baik.. Tpi cara dy kadang2 buat sy angin😭🥲. Lpastu bleh mak dy suruh bagi air kosong kat anak sy😔 " Eh kau bagi la anak tu mnum air putih, kena jgak mnum air putih tu nk cuci perut dy" . Sy terus pangkah ckp dy. Tpi sy kena marah balik.. Kata boleh. Hm dh la.. Banyak sgt terasa tpi xbleh buat apa sbb hidup menumpang ni🥲 tolong Doakan sy dgan suami dpt rumah secepat mungkin 😔 mental sy dh xkuat. Nak cerita kat suami pon sy xsnggup. Tkot dy fikir sy ni over😔.

2 Balas

fham perasaan sis..sya pn dh bnyak kli fmily sruh bagi mkn kat bby.. tpi sya x nak. smlam bru mk mertua sya call dsuruh biasakn bby mkan sbb nnti prut nipis.. husband pla sjenis mngikut je apa mak dia ckp, sya mmng tegaskan je kt husb x leh bagi mkan..orng tua² mmng mcm tu sis,nnti klau kita tegas sikit,terasa.. sya ni biarpun ddk rmh sendiri,stress jga bila setiap kali call tnya bby dh dbgi mkan..

Faham sis, kadang kita mak2 baru ni tak faham kenapa mak2 lama ni fikir mcm ni. Pastu selalunya mak mentua la😭 diorg baik tp perkataan tu memang menyusuk ke hati. Sabar jela sis, kalau boleh selalu dgn ank. Saya kdg makan pn duduk je sebelah anak biar je org nak kata apa