Anak susah makan

Slm smua ibu2 hebat 🌹, anak sy 2 tahun 5 bulan, klau sy atau mak sy nk suap nasi susah sngt mkn, tp klau dgn daddy dy atau dgn org2 yg br dy jmpa contoh kwn sy, bnyk plk dy mkn smpai org puji best suap anak sy mkn, sy pelik dgn perangai dy skng ni, pdahal org tk pksa marah dy pon, sy dgn mak sy pon tk pksa atau marah2, ibu2 ad tk pengalaman sama mcm sy?

2 Balas

Anak saya kalau dekat taska makan banyak, tapi kalau kat rumah 2 3 suap ja sis. Alhamdulillah kalau anak mau makan. Teruskan saja bagi dia makan dengan cara begitu. Nanti besar sikit lain lagi tu kemahuannya.

anak nak environment berbeza je tu sis , sama macam anak saya kalau mkn dgn saya bergaduh kalau dgn papa dia laju je