Mummy, pnh tk rsa giveup nk didik anak, sb apa yg kita ajq semua tak jd.

Sy tggl dgn MIL, sy tk ajq ank main hp, MIL yg ajq sb dia yg jga. Skrg sy stress sb ank addict dgn hp, pdahal sy tak ajq. Sikit2 nk tel, sy dh betul2 dh giveup, mcam nk biaq ja jd apa jd laa 😔 sy keja cuti sbtu ahd, kdg2 sy usha main dgn ank utk elak main tel, tp sma jugak nk gak hp tu

6 Balas

Pernah sis. Siapa je tak pernah. Pasal phone tu, monkey see monkey do. Taknak dia addicted awk pun atau sesiapa yg jaga dia takleh pegang fon. Ckp ngn org yg jaga anak juga ya. Sbb tak jadi istilah it takes a village tu kalau yg nak monitor ni mak sorang. Awk tak salah, awk dh buat yg terbaik. Sy cadangkan kalau anak dh start faham, bincang dgn dia elok2 bgtau consequences kalau tgk fon lama2. Mcm saya, sy cakap nak pakai spec mcm bibu ke nanti nak main ngn kawan lari2 jadi slow sbb spec jatuh. 😂