pati ikan haruan

Siapa pernah bersalin secara czer.. Minum pati ikan Haruan hari² elok Tak.. Dah salin 2 minggu lepas...luka luar dah kering...ibu sye suruh Minum hari² Utk sembuh luka dlm... Perlu ke?

10 Balas

Elakkan puan dri minum pati haruan..saya kerja dlm bilik bedah patient caeser kebanyakn yg minum pati haruan akn menyebabkn pelekatan antara organ dlm perut..nnti klau next caeser ssh nk kluarkn bby dan boleh bahayakan puan jugak..kmgkinan akn bleeding..ad kes pelekatan dengan pundi kencing..msa caeser pundi kencing cedera sekali..bla tnya patient mmg ad minun pati ikan haruan..dktr pn ad nasihatkn ibu2 caeser supaya tidak minum pati ikan haruan

4y ago

Kalau untuk yg bersalin normal camane ye kak?? X boleh ke? Sy bersalin normal n minum pati ikan haruan luka cepat elok.

Mmg cpt elok luke tp pati haruan tu terlalu kuat smpi usus2 semua boleh melekat kt rahim.. Sy dlu pon xtau sy bantai makan sup haruan byk jugakla nasib xde ape2...

Saya anak first czer,,tapi tak minum pati haruan saya minum jeli gamat anugerah kotak biru botol pun biru,,,alhamdulilah luka luar dan dalam baik dengan cepat

Big no😰😰 doc pon dh pesan...jgn laaa sbb dh byk kes usus n rahim melekat" ...mkn byk oren sunkist jee untuk baikkn luka dlm...

Oh no... Org dulu2 mmg suruh mnum pati ikan haruan. Tp x bagus utk czer.. Boleh myebabkan bhgian dalaman tu melekat2

4y ago

Bersalin normal pon xboleh..

Alamakk jgn big no.. luka sembuh diluar je dlmn akan melekat susah nanti for next pregnancy.. mkn buah oren slalu utk tambah vitC

Eeee.x perlu minum..cukup makan orange hari2....nnt organ dlmn melekat2...plus bekas jahitan tu nnt isi timbul......

jgn minum....akak sy 3x dah oprate..pati ikan haruan mmg xelok..luka sembuh kat luar je..

4y ago

bahagian luar sy xpasti..sbb akak sy bersalin czer.. sy xde pengalaman lagi.

Follow page fb doktor imelda byk info baik

Xelok. Untuk luka lain OK la