Mohon tips cepat hamil

Sy sudah 10bulan berkahwin namun belum dikurniakan zuriat lagi. Boleh minta mommys2 semua tips atau pandangan mcmna cara bagi cepat lekat? Harini period sy..sedih sgt rasanyaa,mcm2 juga usaha sy cuba, keluarga pun asyik duk tanya je bila lagi..bbanding2, kawen dh nak dekat setahun tp tak lekat2 lg#pleasehelp 🥲

32 Balas

setiap kali stress cuba fikir ad je yg lagi lama dari 10bulan TTC. bagi saya selagi belum setahun xperlu la stress sangat2, kalau ad yg menegur ckp je nak honeymoon lama sikit dgn suami. saya faham the pressure lg2 kalau yg kawen lepas kita lg cepat lekat kan. tp nak buat mcm mana, lg stress lg mengganggu, inshaAllah ALLAH akan bg tepat pada waktunya. saya sendiri tahun ke-6 baru ada rezeki 2 line. so jgn stress2 k. kalau ad kemampuan dr segi kewangan, pergilah travel beruda, create memories.

Try consume supplement kesuburan for both side lelaki dan perempuan mcm perempuan boleh ambil perempuan folic acid gnc ke ganilia ke appeton folid acid ke blackmores ke boleh tgk dgn watsons or guardians, lelaki pun ada dekan watsons dan guardians utk kuatkan kepekatan lelaki punya kuantiti sperma, especially kalau laki awk kuat merokok disyorkan beli ni, jgn beli ubat kuat yang merepek2 ..dua2 side kena consume dan cuma ttc dalam 1-3 bulan, ade progress InsyaAllah.

jangan sedih2 ya sis..saya lalui mcm tu juga..saya doakan sis cept hamil..Aamiin..saya menanti 4tahun sekarang alhamdulillah Allah makbulkan doa2 semua..saya makn folic asid &vitamin c shaklee terus ikhtiar minum susu kambing ori blends ngan kurma..sebelum tu saya rujuk doktor buat medical check up alhamdulillah xda masalah,terus saya buat perubatan islam pula sbb sering bermimpi yg bukan2..kita ikhtiar jea sis..jangan putus asa ya..

sy ada tgk dkt ig ada ustaz dr indonesia ni share tips utk hamil.. nnti puan try la tgk n usaha mcm di katakan..mana tahu dgn izin Allah puan blh hamil.. ni link nya..hrp dpt mmbntu puan https://www.instagram.com/tv/CjFJX0SJ5Uy/?igshid=YmMyMTA2M2Y= oh ya lagi satu sy pnh bc tips hamil jika suka minum kopi minuman berkafein blh try stop spnjng ttc.kmudian jgn minum air sejuk takut nnti rahim kembang.... dan amalkan mkn acid folic

Tips cemat hamil. Awak kena cut gula minyak, garam makanan fast food maknan segera pun kurangkan Makan sayur sayur hijau lagi2 bayam sebab nak suburkan telur awak.awak kena tahu waktu subur awak. Waktu subur suami senang je cuma waktu subur isteri susah sikit kita nak tahu. Bila dapat tahu wktu subur tu awak jngn stress ok. Bnyakkn rehat time tu waktu telur dgn sprma buat kerja. awak try dulu 1 bulan sebelum period awak dtg

bersama waktu pagi. masa tu hormon lelaki paling tinggi pd waktu pagi. pukul 5 ke 6 pagi camtu. yg penting berdoa la bersungguh2 supaya dpt zuriat. mindset pon kena tukar sis. maaf ckp ye. jgn sebabkan org sekeliling asyik bertanya bila nak ada anak, awk pun rasa cpt2 nak ada anak. kalau awk tak ready lg, enjoy la dulu masa berdua dgn suami. abaikan pertanyaan org. minta diorang doakan yg baik2 sudah.

10 bulan puan.. 10 tahun pun belum tentu dapat jika Allah swt tak izinkan. mula2 kena ingat anak tu termasuk dlm cabang Rezeki. jgn sebab rezeki tu kita tak dapat habis rezeki lain kita tak hargai. mungkin kita rasa itu yg terbaik utk kita tapi Allah swt lebih tahu apa yg terbaik. if income stabil boleh p check kesuburan dkt swasta utk suami isteri. lepas dh tau masalah tu baru senang nk usaha mcm2.

Saya xpasti sbb lain orang lain kan tqpi tips ni sy dpt dr Dr, amalkan makan folic acid dan minum air yg ckup. n bersama 2hari sekali. Also, create healthy n happy lifestyle.. paling bahaya adalah stress sbb stress buat hormon kacau bilau. semoga sis dikurniakan zuriat pada waktu yg tepat. kdg kita rse kita nak tapi bukan waktunya lagi . be happy, always positive okeyh??

First, sy akn pstikan adab ketika bersama tu sy jaga,dr sudut doa nya .. selepas sme2 doa untuk bersama, niatkan dlm hati mudah-mudahan Allah kurniakan zuriat berkat hubungan bersama ni. - pastikan waktu subur - buat dalam keadaan relax dan tenang.. jangan dalam rasa trpksa atau stress - sebaiknya buat waktu pgi2 dalam pkul 4 hgga sblm sbuh.

Isteri kena jaga makan! No fast food, no process food (sardin dlm tin, sos tiram, dsb), no caffeine, no air manis. Kurangkan penggunaan ni semua sbb pemakanan ni kacau hormon. Suami boleh try supplement kapikachu n speman himalaya. Alhamdulillah saya dan suami buat mcm ni now dah 3 bulan. Semoga bermanfaat dan dikurniakan zuriat secepat mungkin.