Normal ke baby 24 weeks kurang bergerak , selalunya rasa byk kali

Sy start rasa baby gerak dlm 20 weeks mcm tu, then kita tahu bila baby gerak byk n time dia tak gerak . But dari smlm terasa mcm dia kurang bergerak time dia selalu gerak . its normal ? #firstmom #firstbaby

12 Balas

Normal sebab tu fetal kick dikira time 28w. Tp kalau baby tak gerak langsung & mommy pun instinct semacam je boleh g scan kt swasta. Kalau ke pac takut nurse suruh balik pula 🌚