Pernah X

Sy skrg dah 37weeks. Kulit muka leher n ketiak sy jd makin hitam... Kat leher naik macam biji2 ruam... Saya salah makan ke.. Ada x mummy2 kena mcm ni.... 😭

27 Balas

ya normal cmtu..tp sy try guna scrub dr scrub district n sabun marine essence yg kaler hijau tu Alhamdulillahhh bkesan..hilang dh biji2 ruam tu n kulit pun dh xgelap mcm ari tu makin pudar dh..huu xmau biar smpai lps bsalin..tkt lg hitam or teruk..nsb baik bkesan dgn sy..skg dh ok la skit kulit ni..beli kt shopee ja ari tu..saja try nsb baik ok

4y ago

Okokok terima kasihhh

Normal sis.. tp masa lepas bersalin nanti rajin² la mandi tu gosok betol², sapu minyak atau lotion utk tanggalkan daki dan putihkan blk kulit ... Kak ipar sy sampai sekarang belakang leher jadi hitam berkerak, sapa ntah bg petua kat dia dlm pntg mndi x blh sabun..

Saya 5bulan sekarang, kulit muka, dada, tengkuk and leher start naik biji2 macam jerawat or ruam panas start dari pregnant 2bulan pakej kusam sekali. Dah puas pki scrub masker cuci camne pun camtu lah dia😂 bertabahla harap lepas bersalin nti ok

4y ago

Haah. Kulit muka jd kusam.. Beza kat tgn....

pas brsalin baru hilang..kne rajin menyental la nnti..buat masa sekarang redhooo je la dulu😅 .. sbb sy pun mcmtu jgk masa mengandung..masa berpantang sy sental dgn sabun dan scrub tanamera..

4y ago

kt leher cepat jgk hilang..ketiak ngan celah kangkang lambat sket😂

Sama la sis. Hitam pastu mcm naik biji2 kutil tu. Dah sental pun tak jadi ape. Sabar jela tunggu lepas bersalin nanti org kata akan hilang sikit2. Dr awl pregnant lg, skrg sy 36w3d.

4y ago

Leher macam tak teruk sgt. Tapi ketiak mendung betul jadinya 😂😂

Sy pon sama,wlaupon kandungan baru nk masok 5 months,tgn,pinggang,betis naik biji2 gatal2 cm ruam tu.ingt slh mkn,mybe alahan pregnant kott.hrp nti lepas besalin akn hilang gatal2 ni.

😀saya pun alami benda yg same jugak mase mgndg sendu rasa tgok kulit .. Skrg alhamdullilah hilang .. Kene rajin scrab bdan lpas bersalin . baby boy

Hormon sis, saya pny ketiak jg jd hitam. Haha. Temanku pny leher jg muncul macam kutil, nanti lepas bersalin bs hilang katanya. Sekarang cuma bisa bersabar.

Pembawakan tu.. Sebab masa saya pernah kena igt berdaki bila tonyoh masa mndi tk hilang.. Tpi lpas bersalin nanti hilang.. 😉😉😉

4y ago

Puas menyental lepas bersalin nnt kan hehhehe

Sy rasa normal...sbb Masa ank ke 3 leher sy hitam sngt...lpas bsalin alhmdulilah hilang dh...nie ank ke 4 x Ada pulak...