Leher dan ketiak jd hitam

Sejak mengandung ni leher dan ketiak jd hitam..tolong la mommy2 sekalian suggest kan sy produk apa yg sesuai utk hilangkan hitam ni😭 apa2 petua ke utk hilangkan plss

28 Balas

hehehe ...sabar ye sis. perubahan hormon masa mengandung. saya pun macam tu jugak. sental lah guna macam² produk,memang tak nak hilang hitam² tu. nanti dah bersalin,masa mandi tu sis sental guna air paip je pun hitam² daki tu tanggal dgn mudah. saya pun suami tegus gak. dia perasan,saya kalau mengandung mesti celah² semua gelap. malu juga,tapi nak buat macam mana kan..dia yg suh kita mengandung lagi. jadi dia terima lah celah² wife dia yg gelap ni 🤣. bukan tu je.. nipple yg cerah pun jadi gelap sis 🤭

Sabar jela..Sy 5x bersalin..cantikje kulit,xpyh susah2 nk mkn suplement..kulit cerah gebu...Jerawat sebiji tak naik..Ank semua perempuan... tp kena ank keenam ni...macam tu lah juga kejadian nye..leher berbelang2...celah2 semua itam kepam...Nk ckp ank lelaki...Scan perempuan juga...padahal dari awal xtggl mkn vit c..tetap juga kepam..hahaha

Saya hari tu ketiak dengan permukaan bawah saya tu jadi gelap betul, lepas tu kulit cepat betul kering, smpai kdg boleh jadi pedih, walaupun kadang minum air bnyak dah, tapi lepas gugur hari tu kandungan saya 3 bulan, ni dah nmpak cerah jee. Sabar ya sis, ni org kata normal, lepas bersalin nanti, normal la tuu😊

Sama laa saya , saya guna scrub & deodorant pun tak menjadi sgt . Sampaikan suami suruh jaga diri & baby jaa tak perlu fokus nak cerahkan bahagian gelap . Biasa la hormon dia kata , alhamdulillah memahami . Tapi saya still scrub even tak hilang , at least menenangkan dgn bau & wangikan ketiak or bahagian lain .

Sy pakai sabun missV , 1 badan sy guna , sebab segar je bila guna , bau pun wangi , sental dekat strectmark lama , alhamdulillah makin pudar , leher ketiak semua tak gelap macam anak sebelum ni , kalau tak ketiak memang kuat peluh sampai bau 🤦🏻‍♀️

Saya masa pregnant. Leher je hitam. Sampai malu tgk diri sendiri kt cermin. Alhamdulillah skrg dh bersalin. Takde dh hitam tu. Horman mngandung katanya. Skrg yg keluarnya baby boy. 😆Aduhai. Hitam leher maknya mngandung kan anak boboi. 😂

Saya pakai apa apa time pregnant semua tak jalan. Habis pregnant slow slow kulit jadi normal balik. Rajinkan scrub and pakai lotion. Masa pantang boleh la try brown soap mcm scrub brand tanamera tu. Memang berkesan.

Sama sy, sblm ni xpernah pn, sejak2 pregnant ketiak jd gelap plk pstu mudah berbau .. frust gk laa segan dkt suami wlaupn dia ckp dia ok ja 😮‍💨

2y ago

guna ketiakwangi sis..0168531458

saya mmg genetic family bila preggy je akan ketiak hitam. perut hitam. leher hitam. habis gelap. suram jadi kulit. tapi lepas bersalin semua back to normal. cuma slow slow hilang pastu.

kerap mandi then tonyoh sikit bahagian tu. huhuhu. tapi lepas bersalin memang tak macam tu dah. selain dari dari gelap, kerap gila berpeluh. macam mandi pulak tu. sabar ye mommy 😊