berat baby

sy skrg 37w 3day berat baby just 2.4 je..doktor bgtu bby sy kcik.. ad pgalaman x ibu2

1 Balas

sama MCM sy bersalin ank no2 2021...sy sangkut gdm..dari pregnant Dr scan kata baby kecik ukur tinggi rahim pon tak sama dgn usia kandungan...jumpa Dr pakar masa tu 37weks 4day...Dr pakar scan kata betul berat baby kecik Dr takut baby tak berkembang...n Dr suruh bersalin paksa...subuh pukul 4 pagi Dr DTG nk check jantung baby tiba2 air ketuban becah..check jalan dh 5cm tak sampai 5 minit dh sakit nak bersalin...baby keluar berat 2.44kg je... alhamdulillah baby sihat cuma berat je lah..

1y ago

semoga dipermudahkan segala urusan aamiin 🤲