Risau

Hi mommy2, saya skrg da 36w nk msuk 37w tp bru2 ni doktor scan kt KK berat baby 2.4kg okay ke ? nurse ckp kcik nya bby awk, tp saya rasa ok je kan ? #babygirl ☺️

12 Balas

Saya baru lahir baby girl sulung, 36 weeks berat baby 2.38kg Alhamdulillah baby okay je siap takda kuning..doc nurse semua terkejut sbb usually baby kecik ad kuning..beranak pun senang sbb baby kecik kan 🤗 doc kata baby sulong berat tu normal ja..

Sy lahir 39weeks baby berat 2.33kg jek..alhamdulillah sihat je die dh usia 2 thn lebih dh..ms lahir pon xde ape² mslh..die keluar pon mudah sbb kecik 🤭

Sy lhir kn yg 1st 36 week bert 2.30kg jew..al-hamdulillah siht.. now dh umo 17thun.. besr dah.. nie sy tnggu byi akn lhir november akn dtg nie..

Sy pon baru lepas scan 36weks 4day Dr pakar scan berat baby 2.3kg lagi dua minggu jumpa lagi Dr nk pantau berat baby

Kecik tp okay je. Takde risiko koyak klau betul cara terannya. Good luck 😉

Ok je, biar baby membesar kat luar bila lahir nanti, nak bersalin pon senang

as long baby sihat. rasanya tak ada masalah. sy bersalin 37w,bby 3.5kg..

sy 36w berat bby 2.6kg.Kalau doc ckp perkembangan bby ok kire ok la tu.

2kg ke atas dah consider baby okay. Janji sihat😉

Hehe sy 36 weeks jgk. Tapi 2.9kg 😁