Kepala Bayi Dah Masuk Bawah

Sy skrg 36minggu, nurse ukur ketinggian rahim dan smbil cek2 perut, dye ckap dah msuk.. so, sy bakal brsalin ke xlama lgi? Sbab sy lupa nk tnya nurse

4 Balas

Dah masuk laluan means dia dah engage and ready. Yes anytime soon. Tapi bukan la maksud soon soon. Probably 2 minggu lagi ke mcm tu. Bergantung.

Sy pun sama, baby dah masuk laluan.. sekarang pregnant 33 weeks 1day.. dr suruh ready, maybe 36weeks baby dah keluar..

Baby xsabar nk jumpa mommy to. Get ready je ye..simpan brg hospital siap² dlm kereta 😜

just be prepare mommy. ank no.2, sy bersalin masa 37weeks1day. 😆sgt2 terkejut

7mo ago

yer. dikira matang. 37weeks dan berat 3.3kg. tk perlu incubator