kencing manis

Sy skrg 17week 3day,sy ade kencing Manis.... Mcmner nk normal kn blk... Lagi 1,ramai ckp kalu ade kencing Manis kena bersalin czer...betul ke..?

3 Balas

Sy pon sgkut kencing manis...skrg dh 33mggu..insha allah jika allah izinkn dan takdirkn normal...kita kn bersalin normal😊cuma kita kna cntrol mkn la...anak besar nnty ssah nk bersalin plak..sy scan msa 31mggu berat bby dh hampir 2kg

Ada gdm boleh bersalin normal sis, tapi liat gdm on diet control atau obat atau insulin. Klo insulin biasa di suruh bersalin lebih awal dgn cara induce. Bukan mesti cesar.

Ee tak lah. Sy gdm bersalin induce normal je. Nak normalkan tak boleh rasanya. Cuma lepas pregnant dah takde la. Insyaallah sbb lepas bersalin kena minum air gula lg