sakit contraction tu mcm senggugut ke?

hi kalau scan baby belum masuk laluan, mustahil tak utk tiba2 jd contraction ? btw sy 36weeks. perut rasa sakit mcm nk period tu. siang td scan doktor cakap baby belum masuk laluan

2 Balas

saya haritu minggu2 gini kerap jd false contraction sat2 sakit sat2 sakit tp dia xjd kerap jd kdg siang kdg mlm tp xde spotting darah ke keputihan apa semua xde tp baby dh masuk laluan time 36w...sampai due dh xde tanda2 nk beranak last2 doktor letak induce ubat baru la contractions la2 tu sakit terketaq2 rasa mcm nk teran taik keras...btw semoga dipermudahkan ye

ya pengalaman sy masa kena induce 34w sakit contraction mcm senggugut. rasa biasa je and still blh control . tdo mlm pon lena je. tp masa tu bru 1-2 cm bukaan. bila 4cm ke ats bru rasa sakit lain mcm.. bila induce drip tu rasa sakit teramat serba xkena. awl2 je rasa sengugut,lama2 bila bukaan mkin besar tu rasa nk hilang nyawa 😂