10wk. Xpernah muntah lg, syukur. Tp member cakap kalau xde morning sickness maka baby ade problem?😔

Sy sgt stresss bila dengar macam ni. Katanya, tak normal kalau takda morning sickness. Baby normal sepatutnya ada morning sickness.#firstbaby #pleasehelp

39 Balas

tak sis...memang mulut orang je kata gitu...morning sickness bukan satu kemestian...selagi sis ada rasa sedikit dari simptom mengandung tu..baby ok je...sebab saya pon tak ada morning sickness...selalu nangis jugak masa mula2 tu...

spa kata xde morning sickness ank x normal?haha mna ade lh .sy dr ank pertama sampai ank yg ke 6 ,xde morning sickness pun..smua alhamdulillah sht,cukup sifat.cuma 4org yg last ni,alahan teruk..🥴 doa yg baik2 sis..stay safe ye

kawan awak tu yg ada problem kat otak dia. makcik bawang sungguh. org lain punya la happy klau xde morning sickness, dia g doakan baby kwn dia ada prob plak. sis jgn dgr ckp dia. dgr ckp doc yg rawat sis je k

Post reply imageGIF

jgn dgr ckp org...sy 4 kali mengandung dan melahirkan.... xpernah mengalami morning sickness lgsng.....alhamdulillah sihat walafiat ank2...so abaikan mulut2 org nk downkan kita...jgn stress...so take care..

saya dulu pon x de morning sickness sis...alhamdullilah...baby sihat.skrg baby da 4bln berat pon 7kg++☺️🥰.sis jgn risau...jgn dengar ckp² org sgt..kalau sis tanya doc...doc akan ckp itu normal..

tolong tampaq sat mulut kwan tu. sy dari awal smpai bersalin takdak morning sickness pun aihhh... klau kawan cakap lg tampaq kuat2,klau dia tanya kenapa? habaq ja awk mengidam nak tampaq org😂😂

sy xde morning sickness masa anak pertama dan ke 2..boleh dikatakan xde la..sminggu je muntah2..lps sminggu ok je..anak lahir alhamdulillah ok xde pape smpi sekarang..jgn dgr mulut org..

sya dh 23w lngsung tk da morning sickness tpi alhmdulillh tiap bln pe checkup doc ckp smua ok je..tk da masalh pn klau tk da morning sickness tu..baby tk nk sushkn umi dia lh tu..hehehe

xde kaitan dear.jgn fkir kn sngt ape kwn awk ckp.As long awk jg pemakanan.jg kesihatan ok dah tu.Mmg rezeki awk takde alahan.syukur alhamdulillah..enjoy the moments ok❤️🤩

Sp pnye pndapat la tu.. Haha.. Sy dr awal preggy smpai 37wk, alhmdulillah xpnh mrning sickness.. Rzeki kot, Allah permudahkn.. Checkup pn Doctor kate xad masalah, inshaAllah..