I'm so stress..

Sy sgt sgt stress ttg penyakit diabetes sy ini... First trimester sy mengambil novarapid dr clinic pakar utk mengawal kandungan gula dlm badan and it's really works... Masuk trimester Dua ini sy mula mengambil insulin Dr gov Sbb insulin dr pakar ini sgt Mahal... Now insulin gov ini langsung X membantu Sy utk mengawal kandungan gula... Makanan semua sy dh control... If idam utk makan apa apa pun sy X makan takut sgt gula naik.. What should I do... ? Sy dah puas menangis Sbb kandungan gula ini.. Sy Dh Mcm X enjoy lagi dgn pregnancy... Rasa mcm sy Menyusahkan anak sy dlm kandungan. ??

22 Balas

1- positive thinking sis.bila kita stress nak buat ape pun xboleh, mula la kita akan jadi stress rasa tntg kandungan bby,surrounding kita pn kita nak marah. 2- mtk panduan pemakanan,jadual pemakanan yg btl. Sy gdm on metformin, pemakanan mmg kene jaga btl2. Senang cita mcm org berdiet la. Mkn dia suku(nasi beras perang,suku(protein)separuh(sayuran). Buah2an pun kene tgk jugak sis. 😊 in shaa allah dipermudahkan urusan sis jgn stress2 ye nanti darah tinggi lak.

5y ago

Yes akk... Tq for ur support akk