12 weeks mommies : On insulin

Salam dan hi mommies.. Kandungan sy baru 12 weeks tp doc minta utk on insulin.. Kandungan gula dalam darah mmg tinggi.. Dan saya ta makan sgt makanan atau minuman manis tp ada keturunan kencing manis.. Saya terus jadi stress dan sedih sgt.. Ada apa2 tips utk kurangkan kadar gula dalam darah..? Tolong saya #firstmom #firstbaby #pleasehelp #ingintahu

2 Balas

klau dlm keturunan mmg ade x boleh buat ape. sy masa check upt positive trus cut gula n caffeine pun still sangkut kencing manis on diet control. mkn suku2 separuh n manis mkn time weekend je. bykkn minum air kosong.

1y ago

Thank u sis atas nasihat ❤️

Sy pon on insulin skrg... Xde keturunan pon.. Tp sbb nye bacaan agak tggi lps minum air gula. Xpela sis.. Sbr ye.. Demi baby

1y ago

Terima kasih sis.. Demi baby 💪🏻❤️