Minum kopi

Sy setiap hari minum kopi, tak minum susu preggy sebab tak lalu. Ada apa apa risiko ke utk bayi dlm kandungan? #9w 5d

22 Balas

boleh je minum hari².. 1-2 mug. tp kena jarakkan dgn pengambilan supplements tambah darah tu at least 2-3 jam. Sama jugak mcm kita minum susu, kena jarakkan jugak sbb menghalang penyerapan zat tu. Sis kalau tak minum susu, boleh ambil pil kalsium beli kat farmasi. tp kena makan asing² lah dari intake supplements tambah darah tu. kalau mkn skali takde hasil. Cuma caffeine ni boleh tingkatkan risiko asid reflux. So kalau dah kena tu, better kurangkan. Nanti nak tido pun susah.