Cuti Sakit

Sy seorg ibu berkerja & menghantar anak sy ke taska kerana tiada sapa yg boleh jagakan. Boleh tak sy nak minta MC utk sy bg kes anak sy yg sakit sbb taska mesti xterima sekiranya sakit.. xda sapa bole jaga dirumah...

2 Balas

Tak. Dktr akn bg mc pd pesakit shj. Sy sebagai ibu pun ambil unpaid leave bila anak xsihat. Klu HR awk boleh terima mc anak, itu ats budi bicara pengurusan.

sy take EL or unpaid klo ank x sihat ..kdg tu ganti hus yg jaga ..tgk pd situasi ..