YURAN BULANAN TASKA

Hi, moms yg hntr baby ke taska.. yuran bulanan selalunya ikut jumlah hari hntr ke atau lumpsum rm450/month ya? sbb sy cny cuti seminggu, so sja nk tya moms sini dulu sbelum tya kat pengusaha taska tu~ TQIA ##firstbaby #seriusnanya

14 Balas

mmg lumpsum. sbb gaji pekerja still dia kena byr mcm biase. kesian la dkt pengasuh klau mcm tu. dia pun nk cuti berbayar jugak. pastu cuti smggu je. lg 3 mggu dh lebih dr separuh bulan mmg still akan kira full je mcm biase. melainkan mmg dah deal htr byr by hari lain cite la

biasa byrn taska tetap full wlaupun ada cuti public holiday .still sm payment nye tak potong2.. sbb dia nk byr gaji staff...dan dah siap buat calculation tuk 1 year payment.. even anak tak dtg..tetap di kira juga ...

biasanya taska tak tolak cuti. kalau dalam sebulan tu sis hantar anak hanya seminggu pun monthly fee tetap kena bayar sebulan. unless taska tu yg tutup cuti lama.

kalo dekat taska anak sy, bayar lumpsum rm480 terus xkira la anak sy hadir ke tak kat taska tu..kalo anak demam ke apa, sy kena jaga sendiri..bayaran taska tetap sama rm480

bayar full sbb bukan taska yg tutup seminggu tp awk yg tak hantar anak. kalau awk nak kira bayar per/day pun boleh tapi mahal better bayar full aje.

Taska tempat saya keje ada bayaran untuk harian..maksudnya dia kira berapa hari anak datang..and kena bayar ikot brapa hari yg anak dtg..

biasanya tidak .sama macam van sekolah .Kita berkerja pun gaji kita takda tolak cuti .sama je ya ...semua org bergaji .

kena tanya taska balik. kot ada potongan sbb cuti cny seminggu. kalau jenis tak fixed rate.

taska n tadika biasanya mmg akn fix bayaran..hantar sikit ke byk..sama ja..tak tolak harga

Bayar penuh.. walaupun g taska satu hari je sebulan, still bayar penuh..