Dilema

Sy sekarang sedang pregnant 3bulan. Sy baru mula bekerja sebulan setelah hampir 2tahun tak bekerja.. Sy sedang sorok kandungan sy daripada pengetahuan kawan2 ofis dan bos. Masa mula2 diterima bekerja sy tak berani nak bagitau yang sy sedang pregnant sebab takut bos tak nak terima sy bekerja. Tapi selepas kandungan dah cecah 3bulan ni sy rasa dah sampai masa perlu beritahu bos yg sy sedang mengandung. Cuma masalah sy dekat sini apalah reaksi bos nanti bila dapat tau sy mengandung dan adakah dia akan pecat sy dari bekerja kerana sorok kandungan dari awal bekerja. Stress fikir pasal ni dari mula2 pregnant?. Ada tak yang pernah lalui situasi yang sama macam sy?

21 Balas

Sy masa anak pertama du pun bkerja masa mngandung 3 bulan...lepas dah sebulan keje...dh rasa ok dgn bos dan rakan2 keje batu bagi tau yg sy baru je dpt tau prgnant..tak perasan prgnant sbb mmg leriod tak teratur..hehe tipu sunat. Alhamdulillah dpt bos yg ok. Sy bersalin seminggu awal dr date sepatutnya sy confirm..tp bos confirmkan sy awal dr tarikh tu utk layakkan sy dpt cuti bersalin..hehe