23 minggu

Sy sekarang pregnant 23 minggu..skrg sy rsa mcm pening2,seperti nk pitam klu bergerak,n kerap sgt nk muntah..asal mkn je nk muntah..awal kehamilan xda pula rsa mabuk2 mcm ni..rsa mcm x larat pun ada..ada ke morning sickness time2 mcm ni?@ hb turun?risau pula..minggu depan nk checkup dh...

1 Balas

I morning sickness smpi skrg..dh 37 minggu.. Kalau rs nk pitam..maybe low HB.. bacaan HB okey x stiap bulan checkup? Bab mkn tu.. Kena makan sikit2 tapi kerap.. I kalau mkn tghri..i mkn sorang sambil lyn cerita..xleh nk mkn dgn geng2 opis.. Diorang mkn laju.. I kena mkn sikit2..sambil mkn sambil sedawa.. Pastu mkn lg sikit.. Smpi abis.. Mkn plak kena cari lauk yg tak pedas..sblom mkn tu..i akn mnum air suam dlu.. Bg kluar anginnn.. Sbb kdg2 muntah xkluar mknan sngt pon..kluar angin je bnyk..

4y ago

HB okay...tp ada juga sekli low..sy smpai mls nk mkn sbb tkt nk muntah je.tp ingat kat bby mkn jugak lah..waaa dh 37 minggu. X lama lg tu sis...☺☺