Ada tips tak nk bg baby pusing ikut kedudukan kepala dkt bwh? Skrg baby melintang..

Sy sekarang nak masuk 31w.. tapi punggung baby yg dkt bwh, kepala dkt atas tepi perut tu.. Rasa dr awl dulu dia duduk gitu klu tiap kali scan.. Risau plak dia x pusing.. Ada la jgk rasa aritu kick dia atas & bwh. Ni waktu saya bnyak duduk time raya haji tu rasa masa tu da ok posisi dia.. Pastu dia pusing balik ke kedudukan skrg.. Sbb rasa kick di kiri bwh pusat dan kanan perut. Melintang.. tiap 2 mgu scan dr 24w mcm tu la kedudukan fav dia.. pusing tu kadang2 je.. Selain sujud ada tips lain x? Klu boleh nk bersalin normal. Maklum la kita bdn besar perut berlipat risau sgt klu kwsn ceaser tu sentiasa berpeluh x kering lmbt baik dgn ada gdm lg..

15 Balas

Sama macam saya masa anak sulung.. Dari awal sampai kesudah gitula kedudukkan dia sis.. Buat ECV, azabnya rasa tapi gagal & czer juga akhirnya.. Sakitnya ECV sampai czer dah tak rasa apa.. Anak ke 2, tak buka jalan.. Czer juga lepas tanggung sakit con. 5.20am-10pm.. Sekarang mengandung anak ke 3.. Dua yang ada puteri, czer ke 3 nie pun rasanya puteri juga.. Allah tau yang terbaik untuk kita🤲🏻🤲🏻🤲🏻💪🏻