Perlu ke scan selalu?

Hi, sy sekarang 9w. Sy last scan minggu lepas masa 8w. Next appointment sy scan minggu ke 12 sekali dgn buka buku pink. Soalan sy, perlu ke kalau sy saja saja nak scan minggu depan masa 10 week? Just wondering and macam risau ok ke tak kandungan. Mohon jawapan ibu ibu ya

1 Balas

ikut kemampuan. u ada duit, buat je. but for me lebih baik simpan utk preparation brg2 baby. sy cuma buat scan mana yg penting. NT scan utk tgk organ dlmn kndungan, growth scan setiap 2 bulan. sbb kk pun akn scan juga..cuma tak kerap unless kndungan awk ada mslh.