rase give up

Sy sekadar meluah rase sedih sebb sy tiade kawan yg btol2 boleh memahami...sy sudah masuk 21 week jadual klinit n hospital pakar memang tiap2 bulan padat...tp prgnan ank kedua ni sy di landa masalah rumahtngge hanye kerane kakak ipar suke fitnah sy bukan2 tp suami sy selalu marah sy punce segale pergadohan...sy stress sngat bile ade chekup mesti suami akan mula cari gadoh kate sy ni buat2 sakit la buat2 tambah cerite la dokter kate...dah jelas semua ade tertulis di buku merah...td sy chekup pakar dokter suroh tukar ubat asma lg kuat kerana takot baby dlm perut pon akan effect kurang oxigen...tp suami kate sy tiade asma tp sy sendiri yg ckp ade asma...allah tiap2 bulan sy chekup pakar tak kan la dokter tu tak tahu klau sy tipu...hb sy skrg makin low sbb stress...sy give up nk chekup baby sebb suami bg sy stress...rase nk bercerai je beranak sorg2...masalah mesti dari family suami padahal sy duk je umah tak bercampur org...hilang rase hormat dah ngan ipar2...

1 Balas

Kuatkan semangat . Mental kena kuat , try keluar dari zone stress tu . Ignore diorang . Positif kan diri . Ibu ibu yang kuat ni , fikiran dia positif , orang cakap apa pun , dia macam lalu je tak singgah melekat dalam kepala otak dalam hati , siap boleh senyum lagi . Kalau rasa stress , lepaskan perasaan tu , setiap perempuan mesti tahu cara nak lepas kan apa benda yang dia tension tu . Bebel sensorang ke . Atau kadang kalau tak luah kat media sosial , awak taip apa awak nak luah tu dalam note atau memo , walaupun tak de siapa baca , at least awak rasa lega sebab dah luah . Jangan stress ye . Kesian baby tu nanti perkembangan dia terganggu . Awakan kuat

4y ago

Terime kssih bg semangat...