Dicerai talak tiga di trimester ke 3

Sy sedang hamil 31 minggu....sy dicerai suami talak 3 pd 14 February kelmarin. kami pjj...suami sy lebih muda beberapa tahun dr sy dn merupakan seorg artis... sy merasa sgt down....sedih...sbb dh sbulan leboh kami xjmpa dn sy dpt hanyalah pkataan cerai..sy hilang arah...dn xtau apa yg perlu dibuat ..kdg2 sy ok..kdg2 sy menangis. sebelum ini sy mngalami kemurungan.... Dr nsihatkan sy utk mngambil ubat....tp sy dh xde daya utk trun naik hspital jmpa pakar.... sy hanya memerlukan kata2 smngt...dn apa yg perlu sy buat ....?

4 Balas

Sabar byk2...ingat Allah...Allah amik sesuatu sbb nk gantikan awk dgn yg lbh baik..byk kan berdoa..bg perhatian kt baby tu....bykkn dgr ceramah2 agamabkt youtube tu...itu jgk cara sy nk kuatkan semangat sy masa bercerai,dgn 6 org anak,tp bila kita redha dgn dugaan Allah n percaya apa yg berlaku,ada hikmahnya...Alhamdulillah...skrg Allah dh gantikan Imam sy yg jauh lbh baik dr dulu...skrg 33week dgn twin girl,insyaAllah...jgn patah semangat..jgn ingat dugaan ni satu pengakhiran utk awk,anggap ni permulaan utk awk akn lbh bahagia masa dpn...apa pun..berbalik kepada Allah dan doakan yg terbaik utk awk n baby,doa org teraniaya..xde hijab ngn Allah,sy doakan yg terbaik utk awk n baby...Aaminnnn

4y ago

tq sis...in sya Allah sy akan jd lbih kuat lpas ni...terima kasih bnyk atas nsihat dn sokongannya....sy doakan semoga sis n bby twin nti sihat2 dn slmt hendaknya....aamiinnnn

Sis kembali la kerana allah,belajar la utk redha.. kuat la utk anak dlm kandungan.. tabah dan sabar la utk kehidupan.. jd kan iktibar mcm artis yg lain.. nora, elly mazlein,byk lg sy rse.. dieorg smue di tglkan.. bile dieorg bngkit.. tgk skg betapa happy kehidupan dieorg skg.. pndang ke hadapan kehidupan pasti akn cerah.. sis ikhlas dgn allah.. sis pasti akan berjaya.. jnji sis usaha utk kuat.. sy doa kan sis brjaya.. doa kan sy jgk sis

4y ago

yupp..sy cuba skrg ni utk jd kuat mcm mereka n sy rsa rmai lg kt luar sana yg senasib sy....sy cuba positif..ins ya Allah...tq sis .❤️

Xkemane pon kalau artis pon.. Biarkan dye hanyut dgn sikap dye tu.. Sis bangkit buat xtahu je sis.. Kalau sis buat merana, nnti lagi dye suke.. Kalau sis bangkit, buat xthu.. Mesti dye terpikir2.. N cemburu nnti.. Time tu sis tolak dye plak.. Xyah pikir laki cmtu

4y ago

yuppp i try my besttt💪💪💪💪tq sissss

Laporkan pada jabatan agama. Talak dah jatuh jadi memang x boleh buat apa. Untuk sis better buat masa ni stay dengan family. Elakkan duduk sorang2. Please jangan stop treatment dengan pakar. Sy doakan urusan sis dan anak dipermudahkan.