Cara kuatkn rahim

Sy prnh miscarriage waktu 6w. Sekarang pregnant 4w 6d, ada yg tahu cara kuatkn rahim supaya tk miscarriage?

11 Balas

Miscarriage yg dulu sbb rahim xkuat ke? Better consult dgn doktor, make sure apa masalah, then doktor boleh bg ubat accordingly dgn your situation. Sbb ubat kuat rahim pun tgk kandungan tu jgk nak bertahan ke tak, kalau bertahan lekat la. Cuma awal2 ni amalan kita, dh tau pregnant jgn lasak2 dulu awal2, avoid bersama awal2 pregnant sbb ada history miscarriage, jaga2 je la. Bab makan pun, bg Sy Kalau ada yg org cakap xleh makan tu ini, awal2 ikutkan je la dulu. Xsalah jaga

Hai sis, cerita sis mcm saya. Cara saya, sy terus pegi klinik swasta comfirmkan pregnant. Lepas tu sy mintak ubat kuat rahim. Walaupun masa tu scan belum nampak kantung. Juz rahim yg menebal. Jangan g gov dlu sbb dia xkn bg ubt kuat rahim tu. Pegi klinik swasta yg ada scan tu.

kena jumpa doc sis.. sy pon memg buat rawatan kesuburan di hospital swsta,,doc memg akn bagi enjection utk kuatkan rahim selama 6 minggu.. kena banyak rehat ye sis. jaga diri selalu

jumpa doktor, bgtau ada sejarah keguguran. banyakkan rehat, jngn buat aktiviti berat / angkat brg berat. pergerakan slow motin jaga posture. Mkn makanan sihat dan baik ❣️

Kena jumpa doktor sis. Nanti doktor bagi ubat kuatkan rahim. Selain tu jangan terlalu lasak jela early pregnancy ni

Jumpa doc sis dan bykkn rest Mmng ada ubat tu utk kuatkan rahim tp mesti kena consult doc 😄

Jumpa dr.. nnt dia bg ubat kuatkan rahim.. mcm sy pon.. dlm 2 minggu kena makan

3y ago

Duphaston sis.. Tp kena consult doktor dulu 😊

Jumpa doktor. Ambil suntikan utk kuatkan rahim.

sama dgn sy 4w 6d

jumpa doktor