morning

sy prnh mengalami uri kebawah di pd trimester kdua 21w2d

6 Balas

Sy pernah alami. Masa week 22, dpt detect menerusi detail scan. Bila sy bgtau nurse di kk, diorg riso n suh refer pd doktor, tp doc ckp week 28 baru scan semula. Jd week 25, sy check up n scan di hospital yg nk beranak nnti, hasil scan doc ckp uri dah normal n xada apa yg perlu bimbang. Alhamdulillah. Sebelum tu ramai yg nasihat suruh byk rehat dan jgn angkat barang2 berat.

4y ago

bla uri dh naik balik dh normal ada risiko x bla bsma suami?

Sy pun pnh kne time 22 week..Stage berapa doc tk inform,just doc ckp mmg normal sbb dia still ada masa utk naik.Saya tak pegi berurut mana2.Cuma sya amalkan sujud lama2 time tgh solat n elakkan bersama suami buat sementara waktu.Alhamdulillah time 28 week scan balik,tgk uri dh naik sikit..Tak ada laa naik bnyk,tapi tak sampai tutup jalan😊.

Sy pn sme dh 30 mmggu 3 hri uri ke bwh.. mmg xbole urut sb nie uri bukn bby songsang ke ape utk betul kn.. lau urut nti mudarat akn jdi pendarahn.. cma kna bed rest je smpai bernk.. ahd nie bru sy ke pkr utk psti kn lgi skli.. hrp2 xde ape2.. think positif😔..

saya prnah 28w, jmpa dktr pkar 30w scan dri bwah dh ok jarak uri 4cm dh dktr ckp ble branak normal

MCM mne tu.. bhyekn baby x.. Kene urut ke UTK naikkan balik

Stage berapa sis?