Uri di bawah 8 minggu

Mami2 kt dlm ni prnh x mngdng uri kt bawah masa trimester 1

11 Balas

Macam mana dr boleh kata uri kat bawah ye? Melalui scan tu baby nye Bentuk U terbalik ye? Sbb saya skrg 7w, dah seminggu bleeding and spotting, kkdg coklat, start harini macam dh merah2 sikit, tapi tak ada bersama husband. Haritu scan dr kata “kat bawah sikit”, mungkin tanda gugur kali kedua or macam mana. Dh redho and tawakkal. Hehe

2y ago

better puan prgi ke klinik klau bleeding brterusan. kdg bila tnya dr kat mana kedudukan uri diorg akan ckp masa ni x nmpk lg..sbb ada kes kawan saya trimester prtama tu uri di bawah..dr nasihat supaya elakkan bersama dgn suami..nk masuk 13 mngu tu kwn sy ni brsama dgn suami akhrnya turun darah..n xde rezeki..gugurkali ke 5..innalillah

sy. terkejut jgk doc ckp mcm tu. tp lama2,uri naik. so skrg ni dh 32 week,uri dh naik. xperlu risau. yg risau bila placenta previa. nnti doc cek. biasa kes mcm ni,xblh bersama suami. nnti akn trigger bleeding. bt kje berat pon xblh. in Sha Allah xde pape. doa bnyk2 ye

Saya dulu. 20mggu ke atas msa scan..baru nmpk uri kt bawah...2bulan xblh bsama suami..28mggu dh naik ke atas..smpi skrg dh nk msuk 33mggu...smoga smuanya baik2 terus ke depannya🙏

Sy low lying placenta masa scan tri 1. Skrg dah okay 30weeks. Benda tu biasa and normal nanti dah semakin membesar uri akan naik sendiri, insyaAllah. Jgn risau ye mommy☺️

2y ago

pernah dgr juga tr1 ni mmg uri kat bawah

8 minggu? Macam tak pernah pulak dengar 8 minggu dah ada uri 😅 biasa 8 minggu baru ada yolk sac. Tak silap uri mula ada 12 ke 14 minggu ke atas.

2y ago

Ye..Dr scan n bgthu uri kat bawah..sbb tu ad kes y uri kt bawah utk trimester 1 x blh brsama dgn suami. Risiko besar

Kecil lg klu nk detect pun plus janin pun baru nak menjadi. Usually 20w+ baru boleh kata mcmtu, itu pun bila scan kt klinik

kecik lagi sis xpe jangan risau saya masa trimester 1&2 doktor kata uri kat bawah masuk trimester 3 dah dalam keadaan elok

sy scan d klinik n Dr y bgthu uri tu di bawah..so dr mintak brjaga2 n elak dr travel jauh2 n juga brsama dgn suami..

masih awal sis mmng uri kt bawah kandungan besar nnti baru uri ke atas...

8minggu spttnya blum nmpak apa2 lg..cuma lbh kepada nmpak kantung baby je

2y ago

Alhmdllh dah ada baby n degupan jantung pun dah bunyi..