SAKIT TULANG PUBIC

Sy pregnant masuk 31 week dah.. Sejak mggu lepas tulang bahagian pubic sy sakit sgt.. Klu baring nak tukar position sakit sgt.. Klu nk bgun dr tmpat baring tu hanya Allah je yg tau sakit die.. Nak pijak lg lah sakit.. So berjalan msti kne ade org papah ataupn msti nk kne pgg dinding atau paut ape2 yg ade berdekatan... Ade ibu2 yg pernah kne mcmni x.. Sakit ni bersifat sementara atau akan baik selepas bersalin...

1 Balas

Apa kata sis g klinik and check dgn dr about this. Maybe should check baby punya position kot. X sptutnya skit tlang pubic mcm tue skali. Better check

5y ago

Tq ira atas respon.. Actually dh g scan kat klinik.. Kedudukan baby ok kpala kat bawah.. Kebetulan agaknye.. Tp buat mase skrg mmg die masih berpusing2 lg kan.. Tp tulah ade mase nnt sy g check dgn doc.. Cme saje berkongsi kat sini kot2 ade ibu2 yg pernah alami sakit mcmni.. 😊