Pubic Bone Pain

Salam..ada org kate pubic bone pain salah satu tanda nak bersalin, coz kepala baby dah turun sgt.. Ada x kat sini yg alami condition yg sama? Kalau ada berapa lama anda rasa sakit kat tulang bawah tu? Btw sy dah masuk 36w+4days..tapi sakit pubic bone x boleh bawak bincang lagi2 kalau nak bangun tidur n change position semasa tidur

8 Balas

Sy dri start preggy mesti kena pubic bone😅 dri 7 bulan preggy, tiap kali nk tukar posisi tidur atau nk bangun, hsban tolong sbb memang x bole, sakit sgt.. Prna jgk beberapa kali tu sy nangis sbb x than sakit sgt.. Msa tu hsbn tolong urut2 pinggang..rasa selesa sikit😊

😅 sye kene dr 2nd trimester lagi. 20 week mcm tu dah terasa. Skrg ni nak masuk 28 minggu makin terasa sakit tu. Masa 1st pregnant sakit tu kene hujung 3rd trimester. This time 2nd pregnant awal dh kene sakit tu. X boleh buat ape. Try consume calcium jela kot

Dulu2..anak.1,2,3 x de masalah tu..masuk.yg ke 4 ada..second tri dah sakit..nak jalan pun susah..cam nak bersalin dah rasanya..yg ke 5 ni x tau la..masih ok lg walupun dah masuk 18 weeks

Wasalam..saya awal trimester ke-2 dah kena pubic pain..kata dr ikut org..ada yg dari awal pregnant dah kena pubic pain, ada org dah last trimester baru kena

Bkn tanda nak melahirkan je sis. Sy dari 6 bln dh sakit2 mcm tu. Sampai baby lahir. Sbb memang kepala dia bawah je masa tu. Tak pusing2 dah

Sama. Saya start rasa sakit bahagian tu dari 26 weeks lagi 😁 sekarang baru masuk 36 weeks. Baby saya masih songsang.

Pregnant anak no 4 ni dari 2nd trimester smpi skang 37w pubic bone pain..

Sbb kpala baby mmg ada kt bawah