baby gerak.

sy pregnant dah 16w3d,dah start rasa baby gerak sikit..x tau la bby yg gerak or perasaan je..kalau siang x rasa sgt tp kalau mlm,mcm bby ni aktif pulak..sampai blh buat mama dy ni terbgn masa tidur sbb terkejut perut ada org tendang?..ada ke bby dlm perut yg aktif mlm,siang x aktif sgt..ke smua tu perasaan sy je..so nnti kalau nak buat kiraan gerakan bayi dlm buku pink tu mcm mne pulak kalau bby aktif mlm je..ada sapa2 pernah alami? mcm mne korg buat?

1 Balas

Sy pun dpt rasa baby gerak start 16w sis.. Utk kiraan baby tu, nanti nurse/doc akan ajar pd 27@28w nanti. Mcm sy start 9am-9pm kena kira 10 kali gerakan baby selang 30min. Ikut KK jugak.. Ada yg mtk selang 15 min. Nk try awal bole je. Download apps kick counter