symptoms pregnant

Sy pregnant 4weeks tapi selera makan kuat sangat ok tak? Normal? Blm ada pengalaman sbb first baby ?? comment ya !

32 Balas

Dulo masa conception which is dlm 3 weeks mcmtu sya kena high fever n mmg xda selera mkn sbb demam terok sgt.. lepas 4 mgu tu mmg tahu dh pregnant sbb missed period shari terus check upt.. selera makan masih mcm biasa mmg bselera makan smpailah mgu ke 6..mgu ke 6 sya dh start mual..xda selera nak makan..sya mcm benci dgn mknan sbb semua xsedap..lepastu air masak pula rsa mcm minum air besi..bwueekk mmg sya xminum ai masa..sya ganti dgn ai oren..lepastu hidung tsgt sensitif..bau yg tsembunyi sya dpt hidu org lain xdpt..smpaikan gara2 sya xsuka hidu bau tu sya sgup guna jalan jau smata2 xnak lalu kwsan tu..ni masa kat opis..sbb kalau sya lalu area tu sya akan muntah terok.. n moody jer sbb bau tu mcm mlekat kat hidung 😅

5y ago

Hahahahah mcm2 sja kan sis

Normal sis. Ia sebab baby dalam kandungan memerlukan nutrisi. Tapi, ia bukan bermaksud sis kena "makan untuk dua orang" tau. Nanti berat badan naik mendadak nurse marah. Kalau nak tahu cara diet yang betul ketika hamil, semak artikel ini: https://my.theasianparent.com/kenapa-makan-untuk-dua-orang-tidak-bagus-semasa-mengandung Semoga bermanfaat dan selamat membaca!

5y ago

Tq sis!! Hehehe 😁

Saya pun tak pernah merasa morning sickness. Kadang2 jeles pulak dgn org hilang selera makan dpt je maintain berat badan.. Hahaha kita ni makan selera apa aje. Belum pape lagi berat dah mnencanak naik.. Hehehe

Saya masa belum tahu pregnant, mkn Selera bukan main.. Bila buat upt test tgk2 dh 8w pregnant.. Tiba2 jd tak lalu mkn laa, nk muntah laa, pening bagai.. Harap Selera mkn awak berterusan 😊

5y ago

Hrp2 sis heheh semoga sihat selalu ya 😍

Sama dgn saya..kuat mkn sgt2,waktu kndgan 1-5mgu..masuk 6mgu alah teruk tgok nasi pn da mcm hmpedu..skrg 11 mgu da brkurang dh alah..waktu tgh selera mkn ja..

best nya ada selera makan.. saya start 5-9 weeks masih tk de selera makan.. kdg2 teringin nak mkn sesuatu tapi sikit je dpt telan

5y ago

wow syoknyaa... hehehe semoga baby sihat slalu ye.. amin..

sama mcm saya.. awal2x ngndung mmng xde alahan.. mkn berselera.. tp skrg masuk 31m.. mule start alahan.. 😅😅

5y ago

Alahan sy pagi sja sis.. Asl kan pagi mmg mual..

Yes sama first pregnant jgk. 5w3d. Mkn byk smpai perut mengah je rase. Dh spesies bada. Kecik molek 🤣🤣

5y ago

Hahahahahaa cute laa sis.. Sy pun cepat lapar kuat makan..adeii biasalah tu 😅😅🤣🤣

makan jer sis.. awal2 mmg gitu.. tunggu 6 minggu kena morning sickness.. hurm.. apa pon tak boleh masuk

5y ago

Hurmmm hehehe tak Pa yg pnting kita semua kuat & sihat ya mommies!

Kalau saya tak semua makanan boleh telan, lagi lagi nasi. Beruntung sis ada selera makan 😊